Cuisine

Drinks

& Art

|
top

Termeni și condiții

I. Prevederi generale

Site-ul www.bistrodelarte.ro  și conținutul acestuia sunt puse la dispoziție de S.C. Bistro de l’Arte S.R.L și poate fi utilizat numai în conformitate cu condițiile de acces și utilizare precizate mai jos.

Prevederile menționate în continuare, respectiv condițiile de utilizare a site-ului de către orice persoană, constituie contractul (denumit în continuare „Contractul”) dintre societatea S.C. Bistro de l’Arte S.R.L, CUI: RO31306469, J8/334/2013, cu sediul în Brașov str. Michael Weiss 20, și punct de lucru în  Brașov, Piața George Enescu 11 bis, și orice persoană care plasează comenzi prin intermediul site-ului (online).

Utilizarea site-ului presupune capacitatea legală necesară pentru angajarea raporturilor contractuale, astfel că plasarea oricăror comenzi de livrare prin intermediul site-ului (online) constituie o declarație privind îndeplinirea următoarelor condiții:

 • împlinirea vârstei de 18 ani;
 • inexistența unor circumstanțe care afectează capacitatea legală
 • acceptarea deplină a prevederilor din acest Contract.

Plasarea unei comenzi către S.C. Bistro de l’Arte S.R.L (online) constituie acceptarea implicită de a condițiilor acestui Contract.

II. Comandarea produselor

Orice comandă pe care ne-o plasați este condiționată de disponibilitatea produselor.

În cazul unei comenzi online, vă vom apela telefonic doar pentru obținerea de informații suplimentare, în cazul în care acestea sunt necesare pentru procesarea sau livrarea comenzii. Totodată, vă vom confirma acceptarea comenzii prin e-mail și vă contacta telefonic înainte de livrare.

În cazul în care datele de contact comunicate la plasarea comenzii (în formularul de comandă de pe site) nu sunt corecte sau clientul nu poate fi contactat la numărul de telefon menționat la plasarea comenzii, ne rezervăm dreptul de a refuza livrarea comenzii.

Comenzile pot fi plasate de duminică până vineri, între orele 18:00 – 23:59 (pentru ziua următoare) și de luni până vineri, între orele 00:00 – 10:30 (pentru ziua curentă).

III. Anularea comenzii

Anularea comenzii este posibilă doar până la ora 9:00, pentru comenzile înregistrate pentru ziua respectivă.

S.C. Bistro de l’Arte S.R.L are dreptul să refuze comenzile sau să le anuleze, în situațiile în care există suspiciuni rezonabile referitoare la corectitudinea sau autenticitatea comenzilor sau a datelor de contact, dacă adresa de livrare menționată în Comandă se află în afara zonei de livrare a Bistro de l’Arte sau în caz de forță majoră.

În situația în care un client plasează o Comandă Falsă (de exemplu prin indicarea de date de contact incorecte, prin neplată sau prin neprezentarea la locația de livrare sau ridicare pentru a primi comanda) sau nu îndeplinește în alt mod obligațiile acestuia conform Contractului, ne rezervăm dreptul de a refuza pe viitor preluarea comenzilor de la acesta.

IV. Prețuri și modalitatea de plată

Comandarea produselor se va face la prețurile afișate pe prezentul site la momentul inițierii comenzii.

Toate prețurile includ TVA, de 5%, 9% sau 19%, după caz.

Ne rezervăm dreptul de a modifica oferta afișată atât sub aspectul naturii produselor, cât și sub aspectul prețului acestora.

Prețul total al comenzii este compus din prețul produselor solicitate.

Comanda minimă este de 50 lei pentru comenzile care sunt livrate pe raza Municipiului Brașov.

Comanda minimă în afara orașului este de 100 de lei.

Nu percepem comision pentru livrare.

Modalitățile de plată sunt:

 • cu cardul bancar la livrare
 • plata prin transfer bancar în contul RO92INGB0000999903426750, Bistro de l’Arte
 • în numerar la livrare

V. Locul și modalitatea de livrare

Comenzile vor fi livrate de către angajații noștri.

Dacă timpul estimat de livrare este depășit, ne puteți contacta prin telefon (0720 535 566) și noi vom depune toate eforturile în încercarea de a livra comanda cât mai repede posibil. Cu toate acestea, pentru că facem livrarea în regim propriu și prin mijloace proprii, nu răspundem pentru prejudiciile cauzate de întârzierea livrărilor.

Posibilitatea anulării comenzii: în cazul întârzierilor mai mari de 90 de minute față de timpul estimat, puteți anula comanda, fără costuri suplimentare.

Livrarea produselor comandate se va face, preferabil, în afara locuinței dumneavoastră, în afara clădirii (dacă locuiți la bloc) sau în afara proprietății dumneavoastră (dacă locuiți la casă). Este preferat un contact minim între persoana care livrează și client, de aceea preferăm orice altă metodă de plată cu excepția plății numerar (cash). În cazul în care vă este imposibilă părăsirea locuinței, putem livra comanda la intrarea în locuință (la ușă), cu condiția asigurării accesului persoanei care livrează în interiorul clădirii. De asemenea, clientul trebuie să răspundă la telefonul indicat în formularul de comandă pentru a permite livrarea comenzii.

În cazul în care livrarea produselor comandate nu are loc din cauza instrucțiunilor inadecvate ale clientului sau a lipsei de răspuns la apelurile celui care livrează, comenzile vor fi considerate a fi livrate către dumneavoastră și implicit, toate responsabilitatea în legătură cu astfel de comenzi vor fi plasate asupra dumneavoastră.

Produsele vor fi depozitate în caserole biodegradabile care garantează menținerea calității mâncării și care pot fi introduse direct în cuptorul cu microunde și reîncălzite.

VI. Politica de retur

Având în vedere natura perisabilă a produselor comandate, nu se acceptă returnarea acestora, decât în situația în care comanda primită nu corespunde celei plasate.

Clientul este obligat, la plasarea comenzii, să ne informeze dacă are orice formă de alergii sau intoleranțe alimentare, alergiile și intoleranțele nedeclarate neputând fi invocate ca motiv de returnare a produselor. Astfel de precizări se vor face în caseta specială – Mențiuni comandă. 

De asemenea, cerințe specifice legate de prezența sau absența anumitor ingrediente în produsele comandate trebuie să fie anunțate la momentul plasării comenzii, în aceeași casetă – Mențiuni comandă.

Lipsa oricărei mențiuni în caseta respectivă echivalează cu acordul clientului cu privire la toate ingredientele produselor alimentare comandate.

VII. Reclamații

Toate reclamațiile și plângerile vor fi transmise la adresa de contact horia.petrascu@gmail.com și vor fi soluționate în termen de 2 zile.

Această politică de confidențialitate se adresează vizitatorilor și clienților site-ului www.bistrodelarte.ro .

Prezenta Politică de confidențialitate („Politica”) explică modul în care S.C. Bistro de l’Arte S.R.L, denumită în cele ce urmează ,,operatorul”, colectează, utilizează şi gestionează informațiile cu caracter personal pe care le transmiteți prin accesarea site-ului  www.bistrodelarte.ro și prin intermediul formularului de comandă prezent pe site.

Întrucât colectăm date cu caracter personal de la dumneavoastră, în temeiul articolului 12 și 13 din Regulamentul UE 679/2016, vă informăm cu privire la modul în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în limita dispoziţiilor legale în vigoare, respectiv a :

 • Regulamentului  UE 679/2016 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date
 • Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice
 • Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE
 • Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic precum și a Normelor metodologice aferente acestei legi

Orice întrebare/solicitare referitoare la modul de protejare a datelor dumneavoastră cu caracter personal pot fi adresate d-lui Horia Petrașcu, manager, prin intermediul adresei de email: horia@bistrodelarte.ro .

1. Identitatea și datele de contact ale operatorului 

S.C. Bistro de l’Arte S.R.L., CUI: RO31306469, J8/334/2013, cu sediul în Brașov, str. Michael Weiss 20, și punct de lucru în Brașov, Piața George Enescu 11 bis, oferă servirea mesei pentru clienți prin intermediul comenzilor livrate la domiciliu, plasate pe site-ul www.bistrodelarte.ro.

2.Scopul în care sunt colectate datele

Operatorul colectează și procesează strict doar acele informații sau date personale care sunt necesare pentru desfășurarea activității în condiții optime, în scopul întâmpinării cerințelor clienților săi și pentru a pune la dispoziția acestora servicii de cea mai bună calitate.

Datele cu caracter personal sunt obținute direct de la dumneavoastră, atunci când realizați comenzi online.

Astfel, prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal pentru a permite livrarea comenzilor plasate de către dumneavoastră, în scopurile legitime ale operatorului menționate la punctul 3 din prezenta Politică dar și în cazul obligațiilor legale ale operatorului, la cererea autorităților.

În acest sens, prelucrăm următoarele categorii de date:

 • Nume şi prenume
 • Adresă de email
 • Număr de telefon
 • Adresă de livrare

De asemenea, ca urmare a accesării site-ului, este colectată adresa IP de la care s-a accesat site-ul nostru sau de la care s-a efectuat comanda, însă aceste date sunt prelucrate de către noi, doar în cazul unui interes legitim al operatorului, respectiv de apărare în cazul unui atac cibernetic, apărare în instanță, sau la cererea autorităților de aplicare a legii.

De asemenea, prin intermediul cookie-urilor această adresă poate fi colectată și utilizată pentru asigurarea funcționalității site-ului sau în scop de marketing, de către terți. (Vezi Politica de cookies).

3.Temeiul juridic al prelucrărilor

Datele cu caracter personal colectate prin intermediul formularului de comandă sau telefonic, de la clienți și vizitatorii site-ului sunt prelucrate în conformitate cu art. 6 din Regulamentul UE 679/2016, respectiv :

art 6 alin 1 lit. apersoana vizată şi-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice (vezi Politica de cookies). Vă informăm că în cazul prelucrărilor bazate pe acest temei juridic, aveți dreptul de vă retrage consimțământul fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

art 6 alin 1 lit. b – prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract; (conform prevederilor din cadrul secțiunii Termeni și condiții – pentru livrarea comenzilor)

art 6 alin 1 lit. cprelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care îi revine operatorului (în vederea îndeplinirii obligațiilor legale ale operatorului, în conformitate cu legislația în vigoare)

art 6 alin 1 lit. fprelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator (în cazul utilizării datelor dumneavoastră pentru Publicitate – marketing direct: fidelizarea clienților, recompensarea fidelității clienților, sondaje privind satisfacția clienților; apărarea în instanță a intereselor operatorului, soluționarea cererilor, reclamațiilor formulate). În cazul politicii noastre de marketing vom utiliza următoarele căi de comunicare: adresa de e-mail, apel telefonic.

Destinatarii /categoriile de destinatari cărora le sunt transmise datele și transferurile în țări terțe

Operatorul nu distribuie date cu caracter personal niciunui destinatar, cu excepția cazurilor în care sunt solicitate de către autorități, în conformitate cu prevederile contractului încheiat cu dumneavoastră și prezenta Politică.

Menționăm faptul că nu transferăm și nu intenționăm să transferăm datele dumneavoastră în țări terțe.

Durata de păstrare a datelor cu caracter personal

Operatorul nu va păstra datele cu caracter personal pentru o perioadă mai lungă decât este necesar pentru îndeplinirea scopului specific de utilizare.

Securitatea datelor cu caracter personal

Vă informăm faptul că acordăm o atenție deosebită protejării drepturilor dumneavoastră, astfel că, prin măsurile tehnice și organizatorice implementate de noi în calitate de operator, datele cu caracter personal sunt protejate împotriva accesului, divulgării, utilizării, modificării sau distrugerii neautorizate de către orice persoană fizică sau juridică.

Astfel, utilizăm criptarea pentru bazele de date ale clienților și am implementat măsuri organizatorice adecvate pentru identificarea oricăror breșe de securitate și îndeplinirea obligațiilor care ne revin în cazul apariției unor incidente.

Drepturile dumneavoastră

În conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016, în calitate de persoană vizată, beneficiați de următoarele drepturi:

 • Dreptul de acces – aveți dreptul să obțineți de la noi confirmarea că prelucrăm datele dumneavoastră personale, precum și informații privind specificul prelucrării.
 • Dreptul la rectificarea datelor – aveți dreptul să ne solicitați să modificăm datele dumneavoastră personale incorecte ori, după caz, să completăm datele care sunt incomplete.
 • Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) – aveți dreptul să ne solicitați ștergerea datelor personale atunci când:
  • (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le prelucrăm;
  • (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor și noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale;
  • (iii) datele sunt prelucrate contrar legii
  • (iv) datele trebuie șterse conform legislației relevante;
 • Dreptul la restricționarea prelucrării – în anumite condiții (dacă persoana vizată contestă exactitatea datelor, dacă prelucrarea este ilegală, dacă datele sunt solicitate pentru constatarea , exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau dacă vă opuneți prelucrării datelor) puteți solicita restricționarea prelucrării datelor personale.
 • Dreptul la portabilitatea datelor – în măsura în care datele sunt prelucrate prin mijloace automate, aveți dreptul să solicitați, în condițiile legii, să furnizăm datele într-o formă structurată, utilizată frecvent și care poate fi citită în mod automat. Dacă ne solicitați acest lucru, putem să transmitem datele dumneavoastră unei alte entități, la cerere, dacă este posibil din punct de vedere tehnic.
 • Dreptul la opoziție și dreptul de a nu face obiectul unui proces decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri – aveți dreptul și vă puteți opune oricând prelucrărilor pentru scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al ,,operatorului” din motive care țin de situația dumneavoastră specifică. Astfel, în cazul în care nu doriți să primiți ofertele noastre, vă rugăm să ne informați la adresa de e-mail horia@bistrodelarte.ro și vom întrerupe imediat trimiterea acestor mesaje către dumneavoastră. Acest lucru vă va fi adus la cunoștință, ori de câte ori vă vom transmite oferte pe mail sau prin sistem SMS.
 • Dreptul la retragerea consimțământului în cazul prelucrării în scop de informare sau promovare – aveți dreptul să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimțământ.
 • Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal – aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile.

În România, autoritatea competentă este la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei date le puteți accesa pe site-ul  http://www.dataprotection.ro/

 • Dreptul la o cale de atac judiciară – aveți dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă atât împotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorități de supraveghere, cât și împotriva operatorului, în cazul care considerați că v-au fost afectate drepturile.
 • Dreptul de a fi notificat de către operator cu privire la încălcarea securității datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Pentru a exercita oricare dintre drepturile de mai sus, ne puteți contacta la adresa de e-mail horia@bistrodelarte.ro și vom răspunde în termenul legal prevăzut de legislația în vigoare.

Vă informăm totodată că, în cazul în care nu ne furnizați datele din formularul de comandă, în conformitate cu prevederile secțiunii Termeni și condiții, nu putem onora comenzile efectuate.

Intrarea în vigoare și modificările Politicii de confidenţialitate

Prezenta Politică a intrat în vigoare la 13 aprilie 2020.

Vă informăm că această Politică va fi revizuită periodic ,prin postare pe site-ul nostru.